Skip navigation

al-fatihah buat arwah bonda tercinta, Aminah Binti Ya’cob yang telah kembali ke rahmatullah pada 28  November 2008 pada jam 4.05 minit pagi. semoga roh arwah tenang dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. aminnnnn…

ya-Allah,

ampuni lah segala dosa ku dan dosa kedua orang tua ku ya-Allah, sesungguhnya  hanya Engkau yang mengetahui yang terbaik buat hamba-hambamu. ampuni kehilafanku dan terima kasih di atas hidayah Mu ya-Allah. kuatkan lah iman ku dan berikanlah ku petunjuk. kau hidup dan matikanlah aku dan kedua ibu bapa ku di dalam iman, aminnnnnnnn…

ibu,

masih banyak yang ‘Ain nak beritahu ibu dan masih banyak yang ‘Ain impikan untuk ibu. impian membina mahligai impian ibu masih terpahat di ingatan ‘Ain. banyak yang tak mampu ‘Ain jalani tanpa ibu. ampun kan ‘Ain jika ‘Ain bukan anak yang baik, namun ketahuilah ibu, ‘Ain redha kan segala yang di tentukanNya. segala yang baik datang daripadanya dan semoga iman ‘Ain dan ayah di kuatkan dan kami dapat meneruskan hidup dengan lebih di redhai Nya.

teman-teman,

maaf kan ‘iN kalau selama ini ‘iN bukan rakan yang terbaik buat kalian. terlampau banyak kelemahan yang tak mampu ‘iN tarik balik. ‘iN telah kehilangan nyawa ‘iN dan seperti yang semua tahu, ibu ‘iN adalah segalanya buat ‘iN. setelah pemergian ibu,’iN rase bertanggungjawab untuk menjadi muslimah yang di redhai Allah, agar ‘iN dapat memudahkan prjalanan ibu bapa ‘iN ke syurga. oleh itu, ‘iN mohon rakan-rakan yang sudi untuk membimbing ‘iN ke arah yang di redhai Allah, bantu lah ‘iN keluar dari kehilafan ‘iN sendiri, terima kasih rakan-rakan..

note:

  • ‘iN masih cuba bertabah tapi ‘iN tahu, ‘iN akan bersatu dengan ibu dan ayah di akhirat nanti,dan semoga kami dapat bersama-sama bahgia di surga, aminnnnnnnnnn…
  • maaf jika ‘iN masi x mampu nak balas msg rakan2, ketahuilah betapa sukarnya keadaan ini buat ‘iN dan harap anda dapat trus doakan kami
  • al-fatihah…
Advertisements

15 Comments

  1. In, its ok. Allah syg ur mum sbb tu dia kene pergi. mmg ssh sgt nk terima hakikat org tersyg kita dah takde. kte akan slalu rindu and wish they were here and not gone. there’s nothing we can do but pray. sedekahkan AL-Fatihah each time In igt psl ibu. dia akan lg sejahtera and happy kat sana. kte kene teruskan hidup. she wouldnt want u to be sad. u have lots of friends around you who loves you and of course we will help you get thru this. we may not be close but u can count me in if u need any1 to talk to. take care In 🙂

  2. salam.

    i’ve lost my father 13 years ago, so I can at least say I know how you feel.

    Takziah.

  3. sayang..
    take good care of urself k?
    love you..
    *hugs*

    al fatihah..

  4. take a good care of yourself, and banyakkan doa!
    Can’t wait to see you soon.

    😀

  5. i cant say beautiful words to ease you and i am not able to steal ur pain and i cant even be 100% empathy but i promise you that i will be by ur side… we will always be by ur side… hope to see u soon dear…

  6. i’ll pray for u and ur mom.

    ingat Allah selalu, In.

    we’ll be there for u if u need us.

  7. this is my new blog url:

    http://nuraimijamshah.blogspot.com/

    sorry for any inconveniences..

    🙂

  8. ‘In, bykkn bsabar yea, jangan sedey2, I realy wish ur mum will be among the mukminins in heaven and I know she’ll wait for u there…juz dun cry, be strong, bykkn bace Quran n sedekahkn to ur mum..u’ll be okay, I know u will.. take gud care of urself.. gather ur strength ad smile again.. okay?

  9. in, aku doakn kekuatan ko.mcm ko salu kate, ko kene kuat dmi fmily ko. semua cite2 n impian ko msti ditruskn sbb aku pcaye ibu ko pn nk yg trbaik utk koaku sntiase ade if u need anythin or a shoulder to cry on. al-fatihah.

  10. in, i undrstnd wht u feel. aku doakn kekuatan ko.mcm ko salu kate, ko kene kuat dmi fmily ko. semua cite2 n impian ko msti ditruskn sbb aku pcaye ibu ko pn nk yg trbaik utk ko n tanak tgk ko bsdey ats pmergian dy. aku sntiase ade if u need anythin or a shoulder to cry on. al-fatihah.

  11. hey, firstly, aku x twu tulis camne.. but i still want to write sumtin..
    i know how close u are with ur mum… kan kite same2 panggil our mums ‘ibu’ and we both are really2 close with our ibus.. tiap kali aku try imagine kalau ibu aku xde camne, i wud cry… so.. it must be harder kalau its real.. i cud feel how u wud feel.. aritu, nanie ngan aku ade borak.. kitorg same2 diam bile masing2 ckap pasal ko, ko selalu crite sume bende kat ibu ko… kitorg betul2 harap ko bole tabah… insyallah, ade hikmah… k..
    ape2 ko bole ckap ngan kitorg.. bsides we’re housemates kan.. hope to c u in our home! =) be strong gurl..

  12. i heard about the bad news.. sorry to say that i’m out of words to ease the pain inside of you. just be strong and you have lots of friends here to support you.. i’m really sorry for your lost.

  13. wYLhRa Thanks for good post

  14. ‘in…i hope its not too late to say..im sorry…

    i lost my mama when i was 9 yrs old…now, who says life is fair..but things happen for a reason..

    i hope u keep urself strong..n u should kno, there r many ppl standing bhind u…

    anyway, i hope u dun mind i linked ur blog in mine..

    -niza-

  15. everyone,,
    tanx a lot!!!
    i’m gonna be fine,,i know i will 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: